Veel mensen zeggen dat je alleen in de sportschool goed kunt trainen. De redenen hiervoor variëren  van gemotiveerd worden door de mensen om hen heen tot betere apparatuur in de sportschool dan thuis. Ook aan een workout thuis zitten veel voordelen. Maar wat is nu het beste?

Thuis vs. sportschool workout – wat beter is

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de waarheid is dat het voor iedereen anders is. De beste workout komt voort uit hoeveel moeite je doet. Wanneer jij je meer zult inspannen in de sportschool, zal dit voor jou de beste optie zijn. Wanneer je snel wordt afgeleid in de sportschool en thuis meer gefocust bent, zal thuis sporten beter zijn.

Wat ik je kan vertellen is dat thuis sporten een aantal geweldige voordelen heeft. In tegenstelling tot wat veel sportschooolgangers geloven, zijn thuisoefeningen net zo zwaar en net zo effectief als naar de sportschool gaan. Je hebt voor de intensiteit van je workout helemaal geen zware apparaten nodig.

Voordelen thuis sporten

Training in je eigen tijd.

Ten eerste kan trainen in de sportschool je mogelijkheden beperken. Als je van groepsfitness houdt, ben je beperkt tot de lessen die je sportschool aanbiedt op het moment dat ze die aanbieden. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze maar een handvol lessen hebben om uit te kiezen. Bovendien weet je nooit wanneer een les wordt geannuleerd of zelfs helemaal uit het schema wordt verwijderd. Thuis kan je een killer workout doen, of het nu 2 uur ‘s middags of 2 uur ‘s nachts is!

De sportschool beperkt ook andere soorten trainingen zoals cardio en kracht. Wat doe je als elke loopband wordt gebruikt? Of als de machine van jouw keuze niet in orde is? Wanneer je thuis traint, kunt je het type training doen dat je wilt – wanneer je het wilt doen. Je hebt hier in principe niets voor nodig, maar het is wel fijn om een sportmat te kopen. Zo kun je je oefeningen comfortabel uitvoeren.

Thuis sporten intensief

Zoals ik eerder vermeldde, is er een algemene overtuiging dat thuis trainen de “gemakkelijke weg” is als het gaat om fitness. Dit is 100% een mythe. Je kunt net zo gemakkelijk verslappen in de sportschool – of helemaal niet gaan, als een thuisworkout overslaan of niet het beste van jezelf geven. Wat je zelf geeft in een training, bepaalt jouw resultaat.

 

Geen afleiding

In de sportschool is de kans groot dat je afgeleid wordt door anderen. Hiermee bedoel ik niet alleen dat je kan gaan kletsen met mensen die je kent, maar ook het omringd zijn door mensen die sneller bewegen dan jij. Je kan dan steeds sneller willen bewegen om op hetzelfde niveau te komen, ook al kun je dit eigenlijk niet aan. Wanneer je hier gevoelig voor bent, is de kans groot dat je jezelf blesseert. Dit kan een reden zijn waarom het beter is om thuis te sporten. Dit stelt je in staat om de beste workout te doen voor je eigen niveau en je te richten op het bereiken van realistische doelen in je eigen tempo.