Padel is de laatste tijd gegroeid tot de coolste sport met de snelst groeiende internationale scène. Er zijn vele factoren die het een florerende sport maken, maar wist je wat de belangrijkste voordelen zijn van de het spelen van padel? Lees hieronder de 10 grootste voordelen van padel en snel vind jij jezelf ook terug op de padelbaan!

1. HET IS EEN SPORT VOOR ALLE LEEFTIJDEN

Het maakt niet uit of je jong bent of dat al wat jaartjes meegaat, padel is een sport die zich aanpast aan de kenmerken van zijn spelers en die op elke leeftijd kan worden beoefend. Jij bent degene die het niveau van het spel aangeeft en je zult altijd andere spelers van hetzelfde niveau vinden met wie je de ervaring kunt delen.

2. ELIMINEER STRESS

Dag na dag hoopt de stress zich op door ons werk en wat we allemaal dagelijks moeten doen. Als je padel speelt, vind je de perfecte formule om je even los te maken van de buitenwereld. Tussen de vier muren zul je alleen maar met je vrienden zijn en jezelf. Zelfs als het een wedstrijd is met collega’s, zal padel je helpen om aan niets anders te denken en je los te maken van de zorgen.

3. VERBETER JE COÖRDINATIE EN REFLEXEN

Het is duidelijk: padel is een sport van coördinatie en reflexen, dus met elke oefening werk je aan deze kwaliteiten, wat ook goed is voor andere aspecten van je dagelijkse leven.

4. IN ELK SEIZOEN EN ELK WEER

Padel kan zowel binnen als buiten gespeeld worden. Daarom zal het uur van de dag of het weer je niet beletten je favoriete sport te beoefenen. Geniet van het buitenleven in het voorjaar en de zomer, wanneer de dagen langer zijn en de temperatuur meezit. Voor de koudste dagen, of zelfs in  sneeuw en regen zullen de indoorbanen ervoor zorgen dat je toch van padel kunt genieten.

5. VERSTERK JE SPIEREN

Zoals eigenlijk alle sporten zal padel je helpen om de spieren te versterken, vooral de benen en de billen (hoewel de armen, de taille en de rug ook zullen worden versterkt met de verschillende bewegingen die nodig zijn). Een zeer complete sport dus om je in vorm te houden!

6. HELPT HET HART TE VERSTERKEN

Padel is een aërobe oefening, dus, zoals alle oefeningen van dit type, zal het beoefenen van deze sport je helpen om je hart te versterken en jong te houden. Bovendien zal het je helpen om je fitter te voelen en minder vermoeid bij je dagelijkse activiteiten.

7. HELPT PERSOONLIJKE OVERWINNINGEN EN BETROKKENHEID

Met de praktijk van padel markeer je je eigen doelen. De service verbeteren? Meer spellen spelen? Deelnemen aan een toernooi? Jij bent degene die je doelen en doelstellingen vaststelt om de korte, middellange en lange termijn te bereiken, dus het is een perfect middel om jezelf te verbeteren.

8. TEAMWORK

Padel is een sport voor koppels. Daarom hebben jullie acties tijdens het spel invloed op jullie beiden. Het werk om de beste resultaten te bereiken, weten wanneer je moet handelen en wanneer je je partner moet laten handelen, verantwoordelijkheid nemen voor de acties als een team zijn allemaal ook essentiële waarden buiten de vier muren van de baan.

9. HET EEN ERG LEUKE SPORT

Omdat het een sociale sport is, is padel erg leuk. Vanaf het eerste punt, en ongeacht je niveau, zal padel je laten lachen en genieten van het spel en het gezelschap. Wat is beter dan om te sporten en te genieten op hetzelfde moment?

10. VERBETERT DE MAATSCHAPPIJ

Het is altijd gemakkelijk om mensen te vinden om mee te spelen. Vrienden, collega’s, klasgenoten… Met padel kun je mensen beter leren kennen  met wie je op andere gebieden verwant bent en bovendien kunt je genieten van een paar biertjes na afloop van het spel!