Ondanks het hoge vetpercentage van noten helpen deze natuurlijke bronnen van gezonde calorieën bij het afvallen. Noten stillen de honger en verminderen de eetlust, verhogen het energieverbruik en verlagen de opname van calorieën. Het is van belang dat deze noten niet gesuikerd, gebrand of gezouten zijn. Een handjevol noten per dag draagt bij aan een gezond lichaam. Lees hier de voordelen van enkele gezonde noten.

  1. Walnoten: bron van antioxidanten

Walnoten beschermen het lichaam op celniveau. Ze bevatten veel antioxidanten, waardoor veroudering vertraagd wordt en de kans op hartziektes vermindert. Walnoten zijn daarnaast goed voor het verlagen van je cholesterol. Uit onderzoeken blijkt ook nog eens dat de noten helpen om depressies tegen te gaan en dementie af te weren. Met een walnotenboom kun je de walnoten ook gemakkelijk zelf verbouwen

  1. Amandelen: bescherming tegen diverse kwalen

Amandelen bevatten de meeste voedingsmiddelen van alle noten, waardoor ze ideaal zijn als middel tegen lichaamskwaaltjes. Als bron van ijzer, magnesium, calcium en vitamine E bieden amandelen bescherming tegen kwalen aan de luchtwegen en hartproblemen. Daarnaast zijn voedingsrijke noten gezond voor haar, huid en gebit.

  1. Cashewnoten: bevordert spijsvertering

Cashewnoten zijn zeer populair onder sporters. De noten bevorderen de spijsvertering, regeluren je energie en zorgen voor sterkere botten. Dit wordt veroorzaakt door de voedzame stoffen. cashewnoten zijn namelijk een bron van zink, fosfor, magnesium en vitamine B1.

  1. Pistache noten: de magere noot

De pistachenoot bevat de minste calorieën van alle noten. De noot wordt daarom ook wel de ‘skinny nut’ genoemd. De noot is ietwat lastig te eten, maar is door zijn bron van eiwitten, gezonde vetten, vezels, mineralen en vitaminen zeer gezond. Daarnaast kost het eten meer tijd: hierdoor zit je sneller vol en voorkom je dat je overeet.

Voor iedereen die wil afvallen, spieren wil kweken of gewoon gezond wil eten zijn bovengenoemde noten een aanrader. Bij De Notenkoerier bestel je deze en andere voedzame noten online zodat je morgen al kunt beginnen met een healthy lifestyle.