De eerste drie levensjaren zijn erg belangrijk in de ontwikkeling van kinderen en om dat te bevorderen kun je ervoor kiezen om je kind peutergym te laten volgen. Tijdens peutergym leren kinderen spelenderwijs, waardoor de fysieke, cognitieve en emotionele ontwikkeling gestimuleerd wordt. In dit artikel zetten we de voordelen van peutergym op een rij.

Coördinatie en motoriek

Met behulp van beweging en muziek wordt er gewerkt aan coördinatie, motoriek en kleur- en taalontwikkeling. De kinderen spelen, leren, lachen, maken vrienden en ontwikkelen zich zo op sociaal en cognitief vlak. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan dansen op muziek, samen zingen en balanceren in een hoepel.

Ontwikkeling van zintuigen

De peuters ondernemen activiteiten en spelen spelletjes met andere peuters die bijdragen aan de ontwikkeling van zintuigen en waarneming. De kinderen leren samenwerken door te klimmen en te klauteren met andere leeftijdsgenoten; belangrijk voor de emotionele ontwikkeling.

Interactie en betrokkenheid

Bij de ontwikkeling van jonge kinderen is de interactie met andere kinderen en de betrokkenheid van ouders erg belangrijk. Peuters kijken het gedrag van elkaar af en proberen dat ook uit. Zo leren ze zichzelf en hun fysieke mogelijkheden kennen. Daarnaast worden ouders bij peutergym Haarlem ook betrokken om de emotionele band te versterken.

Peutergym bij jou in de buurt

Zoek een aanbieder van peutergym bij je in de buurt en breng eens een bezoek aan de gym om te ontdekken hoe peuters de lessen beleven. Je zal zien dat ze hier alles kunnen doen wat thuis niet mogelijk is, zoals rennen, springen, dansen en balanceren. Deze en nog veel meer oefeningen worden spelenderwijs aangeleerd, waardoor kinderen zich zowel fysiek als cognitief en emotioneel sneller ontwikkelen. Dit geeft ze een voorsprong wanneer ze als kleuter naar de basisschool gaan.

In onderstaande video zie je hoe peutergym wordt gegeven bij The Little Gym. Bij deze aanbieder is het gericht op kinderen van 4 maanden tot 3 jaar oud en op de vroege ontwikkeling van peuters.